Web3.0 ó Web Semàntica

Encara no hem acabat d’assimilar la Web 2.0 quan ens comencen a arribar rumors sobre la Web 3.0 o Web semàntica.
Que es això de la web semàntica?
La semàntica tracte del significat de les paraules o frases, i això que te a veure amb la web?, bé doncs i te molt a veure, una de les principals utilitats de la web són els cercadors, hi ha un gran nombre d’usuaris que tenen com a pagina d’inici un cercador, sense contar els que tenen les famoses barres que s’insereixen en els “navegadors” ara no explicarem que es un “navegador” i com funciona. Però si on no funciona, no funciona amb les paraules polisèmiques, les paraules que s’escriuen igual en diferents idiomes, etc. aquestes paraules obtenen el seu significat segons el context de la frase, doncs aleshores es quan intervenen els cercadors semàntics com el hakia.


Però això no es tot, el futur de la web semàntica pot venir per aplicacions més crematístiques, com per exemple introduir el nom d’una persona, un producte, una ciutat i poder conèixer que pensa la gent d’ells.
Podríem introduir per exemple Zapatero i veure quantes opinions hi han a la xarxa i d’aquestes quantes positives i quantes negatives, a més d’accedir a aquestes opinions, articles, post, etc.
Pues bé això ja hi ha un programet que ho fa de moment només entén l’anglès, cerca dins de twitter i te algunes errades però ho podeu provar a Twitrratr 

Per saber-ne més no hi ha com anar al World Wide Web Consortium

0 Responses